推广 热搜: 论文    研究        考研      招生简章 

下册小学三年级英语期中考试真题

   日期:2022-04-03     来源:www.yaoci8.com    作者:未知    浏览:806    评论:0    
核心提示:多写一下英语总会学习会的,今天我们就给大伙推荐一下小学三年级英语,期望大伙来一块阅读哦有关小学三年级英语下册期中测试题一?选择正确的一项补全单词??20分?1.hdA.anB.aaC.ae2.ctA.ooB.oaC.aa3.brtherA.aB.oC

多写一下英语总会学习会的,今天我们就给大伙推荐一下小学三年级英语,期望大伙来一块阅读哦

有关小学三年级英语下册期中测试题

一? 选择正确的一项补全单词??20分?

1. h d A. an B. aa C. ae

2. c t A. oo B. oa C. aa

3 .br ther A. a B. o C. u

4. f ther A. u B. e C. a

5. y A. a, e B .e, e C . a,a

6. h nd A. e B. c C. a

7. gr dpa A. an B. ai C. ii

8. f ce A. e B. a C. o

9 s ster A. a B. u C. i

10 sh p A. a B. u C. i

二? 选出不相同种类的词写在括号里

1. mouth face mother ear

2. grandma brother socks mom

3. orange apple panda pear

4. shoes sweater arm trousers

5. bus train taxi boy

三? 单项选择 ?26分?

1. It a nose A. have B. has C. doesn’t

2. These are the . A. ear B。 mouth C eyes

3 I have A. two foot B. two feet C. one feet

4. it have ears? A. Does B. Do C. Have

5.____ do you go to the zoo? ----- By taxi A. what B. Who C. How

6. ------- Do they go to the zoo foot? A . by B on C. in 7.This my mother. A. are B is C. am 8. this you cap?A. is B. are C. am 9. these are my and legs A. arm B. arms Arm

10. he have a sweater? A. do B. Do C. does

11. Whose are these? A. sock B. socks C. Sock 12. It is my dress。 A? mother B. mother’s C. mothers 13. How you go to school? A. do B. have C. does

四? 情景交际?14分?

1.你想了解远处那个小孩子是哪个可以如何说呢??

A. Who is she? B. Who is he? C. Whose is that?

2. 你想了解同桌是不是骑自行车上学? 可以如何问呢?

A.How do you go to school? B. Do you come to school by bus? C. Do you come to school by bike?

3. . 你怎么样征求其他人的建议呢?

A.Thank you bery much. B? What about you? C. You’r welcome 4. 你想了解桌子上的连衣裙是哪个的?可以如何问呢?

A.Who is the girl? B. Whose dress is it?

C.How does your sister go to school?

5. 你妹妹如何去西安?

A?How does your brother go home? B. How does your sister go to xi’an?

C. How do you go to school?

6. 我父亲是开车回家的。

A? My father goes home by car. B. My father go to school by bike .

C. My mother goes home on foot.

7. 这个女生乘出租车去动物园。 A. The boy goes to zoo by taxi. B. The girl goes to zoo by taxi.

C. The boy go to zoo by bus.

五? 连线

1. Does it have a mouth? A. It’s red

2. How do they go to the zoo? B. It’s my mom’s

3. What color is your coat? C. By taxi

4. Is this your mother? D. Yes, it does

5. .Whose sweater is this? E. Yes ,she is.

六?连词成句

1. her , is , This , skirt

2. shoes , My ,are , mother’s , black

3. is , skirt , Whose , this ?

4. do you to go school How ?

5. my is This grandpa

七?重排句子组对话?10分?

1. He is my uncle

2. Is this your father??

3. Who is he?

4. No, he isn’t

附答案?小学三年级第二学期期中测试题

一?选择正确的一项补全单词??20分?

1A 2B 3B 4C 5B 6C 7 A 8B 9C 10C

二?选出不相同种类的词写在括号里

1.mother 2. socks 3.panda 4 .arm 5. boy

三单项选择 ?26分?

1B 2C 3B 4A 5C 6B 7B 8A 9B 10C 11B 12B 13 A 1

四?情景交际?14分?1B 2 A 3 B 4 B 5 B 6 A 7A

五? 连线 1D 2 C 3 A 4 E 5B

六?连词成句

1. This is her skirt. 2. My mother’s shoes are black.

3. Whose skirt is this?

4. How do you go to school?

5. This is my grandpa.

七?重排句子组对话?10分?

3 2 4 1

小学三年级英语下册期中考试题目参考

PartⅠ Listening

Ⅰ. 听音,选择。

听单词,选图片,将选项写在题前括号内。每一个单词读两遍。

1. A. B. C.

2. A. B. C.

3. A. B. C.

4. A. B. C.

5. A. B. C.

Ⅱ. 听音,排序。

听句子,依据句子的顺序将下列图片排序。每一个句子读两遍。

Ⅲ.听音,选择。

听句子,选出句中所包括的单词,将选项写在题前括号内。每一个句子读两遍。

1. A. cat B. bag C. dad

2. A. big B. pig C. it

3. A. he B. she C. me

4. A. small B. tall C. how

5. A. grandpa B. grandmother C. grandma

Ⅳ. 听音,标记。

听短文,在相应的表格里打&rapc;。短文读两遍。

Mike

Tom

Lily

Chen Jie

Sarah

Part Ⅱ Writing

Ⅴ. Read and write. 写出与所给字母相邻的字母,注意大小写。

1. 2.

3. 4.

5. 6.

Ⅵ. Read and judge. 判断下列单词划线部分发音是不是相同。

1. A. bag B. panda

2. A. dad B. cat

3. A. red B. leg

4. A. pen B. she

5. A. six B. it

Ⅶ.Look and choose. 看图,并依据图片选择适合的单词工整规范地填写在对应的图片下面。

fat grandma USA Canana student

Ⅷ. Read and choose.选出下列每组单词中不相同种类的一项。

1. A. boy B. girl C. ruler

2. A. man B. short C. woman

3. A. Canada B. father C. mother

4. A. tiger B. panda C. friend

5. A. family B. big C. small

6. A. teacher B. new C. student

Ⅸ.Read and match.将下列句子和对应的图片连接起来。

1. It is small. A.

2. It is fat. B.

3. It is big. C.

4. It is tall. D.

5.It is thin. E.

Ⅹ. Read and choose. 给下列句子选择正确的中文意思。

1. Is she your mother?

A. 她是你的母亲吗? B. 她是你的姐姐吗?

2.She is from the UK.

A. 她来自美国。 B. 她来自英国。

3. My father is tall.

A. 我的父亲非常高。 B. 我的父亲非常瘦。

4. It has a long tail.

A. 它有一条长尾巴。 B. 它有一条美腿。

5. My brother is a student.

A. 我的哥哥是一名教师。 B. 我的哥哥是一名学生。

Ⅺ.Look and choose. 依据图片及所给句子选择适合的一项填空。

A. Is she your mother? B. He is my father.

C. Nice to see you, too! D. I’m from China.

E. Look at the giraffe.

1. 2.

3.

4. 5.

Ⅻ.Read and judge. 读短文,判断正误。

We have two new friends. The girl is Amy. She is nine years old. She is from the UK. She is short. She is pretty. She has big eyes. The boy is Zhang Peng. He is ten. He is from China. He is tall. He’s not thin. He has big eyes, too. We like Amy and Zhang Peng. We help each other.

1. We have two new friends, Amy and Wu Yifan.

2. Amy is from the UK.

3. Amy has big ears.

4. Zhang Peng is thin.

5. Zhang Peng has big eyes.

小学三年级英语试题参考答案

PartⅠ Listening

I. 共5分,每小题1分。依次是:CABCA

II. 共10分,每小题2分。依次是:13452

III. 共5分,每小题1分。依次是:CABAC

IV. 共10分,每小题2分。如下:

Mike &rapc;

Tom &rapc;

Lily

&rapc;

Chen Jie &rapc;

Sarah &rapc;

Part Ⅱ Writing

V. 共6分,每一个字母0.5分。依次是:d f; I J; m n; r t; UW; XY

VI. 共5分,每小题1分。依次是:×&rapc;&rapc;×&rapc;

VII. 共10分,每空2分。依次是:Canada, fat, student, grandma, USA

VIII. 共6分,每小题1分。依次是:CBACAB

IX. 共10分,每小题2分。依次是:

1. A

2. B

3. C

4. D

5. E

X.共10分,每空2分。依次是:ABAAB

XI.共10分,每题2分。参考如下:CDAEB

XII.共10分每题2分。依次是:×&rapc;××&rapc;

听力材料

Ⅰ. 听单词,选图片,将选项写在题前括号内。每一个单词读两遍。

1. woman 2. China 3. grandpa 4. small 5. teacher

Ⅱ. 听句子,依据句子的顺序将下列图片排序。每一个句子读两遍。

1. Where are you from? I’m from Canada.

2. Who’s that woman? She’s my grandma.

3. Is the boy fat? Yes, he is.

4. This is a man teacher.

5. Look at the boy! He is so tall.

Ⅲ. 听句子,选出句中所包括的单词,将选项写在题前括号内。每一个句子读两遍。

1. This is my dad.

2. Wow! It’s a big elephant.

3. She is my sister.

4. The monkey is small.

5. The old woman is my grandma.

Ⅳ. 听短文,在相应的表格里打&rapc;。短文读两遍。

Hi! I’m Mike. I’m from Canada. This boy is Tom, he is from the US. The beautiful girl is Lily. She is from the UK. Is Chen Jie from China? Of course! She is from China. And this is Kate, she is from Australia.

下学期小学三年级英语期中测试题

Part 1 Listening Comprehension 30%

I. Listen and choose 5%

1. A. shoes B. socks C. shoe

2. A. door B. doll C. dolls

3. A. tree B. three C. sweet

4. A. glass B. grass C. glasses

5. A. tigers B. pandas C. lions

II. Listen and choose 5%

1. A. Taste the pineapple. It’s sweet.

B. Smell the pineapple. It’s nice.

C. Touch the pineapple. It’s hard.

2. A. --- What can you see ? --- He can see an aeroplane .

B. --- What can Peter hear ? --- He can hear an aeroplane.

C. ---Can Peter hear an aeroplane ? No, he can’t hear an aeroplane.

3. A. Ten Moon yuan, please ?

B. Five Moon yuan, please ?

C. Two Moon yuan, please ?

4. A. I don’t like cars. B. I don’t like cats.

C. I don’t like robots.

5. A. What are these in English ? B. What is this in English ?

C. What are those in English ?

III. Listen and choose the opposite word 5%

1. A. tall B. short C. long

2. A. smooth B. hard C. soft

3. A. hot B. white C. old

4. A. rough B. smooth C. clean

5. A. salt B. sweet C. nice

IV. Listen and choose 5%

1. A. Those are shirts. B. Yes, they’re shirts.

C. They’re shirts.

2. A. What can you see ? B. What can you smell?

C. What can you hear?

3. A. Yes, it’s your rubber. B. No, it’s her rubber.

C. Yes, it’s her rubber.

4. A. Yes, he can. B. No, he isn’t.

C. Yes, he does.

5. A. It’s bitter. B. It’s big.

C. Yes, it is.

V. Listen and judge 5%

1. It’s a cloudy day.

2. There are many toys in the toy shop.

3. Mary doesn’t like toy animals. She likes bicycles.

4. Danny likes the super robots.

5. They are angry.

VI. Listen and fill in the blanks. 5%

1. I can ride a ___________. It’s fun.

2. Look at the _____________. They are __________.

3.What colour are the _________ ?

4.I can read the English word for ‘ __ ’.

Part 2 Vocabulary and Grammar 40%

I. Read and copy6%

how does the cake taste its sweet

________

_______

_____________________________________________________________________

II. Read and choose 4%

1. chair ship 2.cake panda

3. classroom bus 4.whale who

III. Choose the best answer12%

1. How _________ the desk feel? Hard.

A. does B. do C. are

2. They’re animals . They’re long .They have no legs or arms. They’re ______.

A. trees B. snakes C. monkeys

3. Look at the monkey. _________ tail is long.

A. It’s C. Its B. It C. Its

4. Do you like lemons ? No, they’re _______.

A. small B. sweet C. sour

5. I have a pair of _____________.

A. trouser B. trousers C. sock B. trousers C. sock C. sock

6. Listen _____ the cat on the roof.

A. on B. to C. in

7. How many _________? Three.

A. toy bears B. toys bears C. toy bear

8. I ______ a cat and she _______ a dog.

A. has… have B. have… has C. have… have

9. The pair of socks _______ white. The shoes ______blue.

A. are …is B. are… are C. is… are

10 _____do you like? We like orange.

A. What B. Who C. What colour

11 I can smell with my ________.

A. nose B. hand C. eye

12 _______ are they ? Ten yuan.

A. How many B. How much C. How old

IV. Look, read and fill the blanks.8%

1 .----What ______ this ?

---- It’s an __________. Touch it . It’s __________.

---- Do you like ______?

---- Yes, I do.

2.---- What ________ these ?

---- They’re _________.

----- How ________ kites ?

---- Two.

---- Do you like them ?

---- Yes, I ______.

V. Read and fill in the blanks 10%

1. Look! This is _______________ . It’s white.

2. Do you like it ? No, it’s so ____________.

3. Alice and I _______ pupils . Alice _______ a big bag.

But I ______ a small bag.

4.How _______ the sweets taste ? They’re nice.

5.What are _______? They are _____________.

6.It ______ cold in winter. I ____________ winter.

Part 3 Reapng and Writing 30%

I. Read and match . 5%

1. Is this your ruler ? A. He’s Jack.

2. What else can you hear ? B. No , it’s Jack’s ruler.

3. How does the lemon taste? C. It’s sour.

4. Close your eyes. Can you see ? D. I can hear a baby.

5. Who is that tall boy ? E. No, I can’t.

II. Rewrite the sentences10%

1. It is a toy train.

_______ ________ a toy train ?

2. I like dogs.

What ________ you _________ ?

3.Are these hats big and nice?

These ________ _______ big and nice.

4. I can see a car in the toy shop.

What _________ you ______ in the toy shop ?

5. Those are old jackets.

_________ ________ an old jacket.

III. Read and choose. 5%

I’m Peter. I have a friend. Her name is Alice. She is eleven years old. She is thin

and tall. She has long hair. Her eyes are big. She can sing English songs. She likes

to eat cakes very much. Because the cakes are soft and sweet. Alice and I are

in the same class. We are good friends.

1. How old is Alice ? She is _______.

A. nine B. eleven C. ten

2. Her hair is ________

A. long C. Its B. big C. black

3. What can she do ? She can ________.

A. read B. draw C. sing

4. How do the cakes feel ? It’s __________.

A. hard and sweet C. sock B. soft and sweet C. nice and soft

5. We are ________.

A. girls C. sock B. Boys C. friends

IV. Read and choose5%

Today is Sunday. It’s a fine day. Candy and Eric are in Zhongshan Park. The

park is beautiful. They can see many flowers in the park. Some are red, some are purple

and some are pink. Candy can see a dog on the grass. It’s brown. But Eric can’t see it.

He can hear a bird in the tree. It’s red and yellow. It’s lovely. They are happy today.

1. Today is fine.

2. They’re in the zoo.

3. The flowers are colourful.

4. Eric can see a dog on the grass.

5. They are happy.

V. Writing5%

My favourite animal

______ _____ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______

______ _____ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______

______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ _____ ______ ______

______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______

答案

Part 1 Listening Comprehension 30%

I. Listen and choose 5%

1. I have a pair of shoes.

2. Kitty likes the doll. It’s small and beautiful.

3. What can you see on the tree ? Some fruit.

4. Look, the glasses are on mum’s head.

5. Do you like lions, Mike ?

II. Listen and choose 5%

1. Smell the pineapple. It’s nice.

2. ---Can Peter hear an aeroplane ? No, he can’t hear an aeroplane.

3. Five Moon yuan, please ?

4. I don’t like robots.

5. What are these in English ?

III. Listen and choose the opposite word 5%

1. Supergirl is a short girl.

2. I can touch a hard apple.

3. It’s cold today. Close the door, please.

4. The bag is rough.

5.Oh, it’s very sour.

IV. Listen and choose 5%

1. What are those ?

2. I can smell a pear .

3. Is this your rubber ?

4. Does Mike have a red skateboard ?

5.Taste the coffee. How does it taste ?

V. Listen and judge 5%

It is a fine day. The sun is shinning. Mary and Danny are going to the toy shop. There are many toys in it. Look, there are toy trains, bicycles ,skateboards, toy animals and robots on the shelves. Mary likes toy animals . They’re lovely. But she doesn’t like bicycles. Danny thinks the robots are super. He buys them. They are very happy.

VI. Listen and fill in the blanks. 5%

1. I can ride a skateboard . It’s fun .

2. Look at the gloves . They are funny .

3.What colour are the pandas ?

4.I can read the English word for ‘hat’.

Part 2 Vocabulary and Grammar 40%

I. Read and copy6%

How does the cake taste? It’s sweet.

II. Read and choose 4%

F F T F

III. Choose the best answer12%

A B C C B B A B C C A B

IV. Look, read and fill the blanks.8%

1 .----What is this ?

---- It’s an apple. Touch it . It’s big/smooth /hard… .

---- Do you like it ?

---- Yes, I do.

2.---- What are these ?

---- They’re kites.

----- How many kites ?

---- Two.

---- Do you like them ?

---- Yes, I do .

V. Read and fill in the blanks 10%

1. an aeroplane 2. salty 3. are , has, have 4. do 5. they ,butterflies

6. is , don’t like

Part 3 Reapng and Writing 30%

I. Read and match . 5%

B D C E A

II. Rewrite the sentences10%

1.Is ,it 2.do, like 3.hats, are 4. can , see 5. That , is

III. Read and choose. 5%

B A C B C

IV. Read and choose5%

T F T F T

V. Writing5%

作文评分标准:

缺一种句式扣1分,

错一个单词扣0.5分,3分为限。


下册小学三年级英语期中考试真题有关文章:

1.小学三年级英语下册单元复习资料

2.小学三年级上册英语期末复习考试试题及答案

3.小学三年级英语暑假作业测试题及答案

4.小学三年级语文下册期中考试题

5.小学三年级语文下册期中考试一试卷

 
打赏
 
更多>同类资讯
0相关评论

推荐图文
推荐资讯
点击排行
网站首页  |  关于我们  |  联系方式  |  使用协议  |  版权隐私  |  网站地图  |  排名推广  |  广告服务  |  积分换礼  |  网站留言  |  RSS订阅  |  违规举报